Hoe ons Bermuda avontuur begon

In februari 2017 kregen we via onze trainer van CatClub Zeeland een mail waarin  stond dat wij ons in konden schrijven om mee te doen met catamaran wedstrijden, de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta, op Bermuda in dezelfde periode dat de America's Cup wedstrijden werden gevaren.  

De America’s Cup is de oudste prijs in de internationale sportwereld en dateert uit 1851. Tegenwoordig worden de races gevaren met hele grote snelle catamarans. Het is de Formule 1 in het zeilen. 

Het America's Cup Endeavour programma waar onze wedstrijden deel van uitmaakten is een speciaal ontwikkeld educatief programma.

We moesten een formulier invullen met onze motivatie en een video meesturen. De deadline was de volgende dag. We hebben toen in één avond de volgende video gemaakt en opgestuurd.  

 

Tot onze grote verbazing kregen wij half februari een mail met het bericht dat we waren uitgekozen. We waren natuurlijk heel blij en hadden dat niet verwacht omdat we al hadden gehoord dat twee meiden, Fay en Mae, van onze club waren uitgekozen. Maar nu? Hoe gaan we het organiseren en betalen. Het verblijf op Bermuda werd geregeld voor de teams plus één chaperone/begeleider per team. We hadden een hoop vragen. Snel een afspraak gemaakt met het meidenteam en besloten dat we sowieso zouden gaan en er een gezamenlijke campagne van zouden gaan maken.  We hebben toen gelijk onze Facebookpagina aangemaakt.