Klusjes & Sponsoren zoeken

De tickets moesten snel worden geboekt omdat er niet zoveel keuze was. Maar die moesten wel betaald worden.  

En toen begon het pas echt. Op zoek naar sponsoren, klusjes doen bij buren, vrienden, familie en op school. 

Een bezoek aan de Hiswa in de Rai eind februari leverde ons de eerste twee sponsors op: Nova Yachting & Magic Marine.

Omroep Zeeland hoorde dat wij klusjes deden om onze reis te betalen en zij kwamen ons filmen. 


Wij wilden graag naast die ene chaperone die mee mocht per team ook graag onze trainer mee op reis. Maar er was voor hem geen plek op de locatie waar wij zouden verblijven en goedkope andere onderkomens op Bermuda zijn er niet. Het is een heeeel duur eiland. Fay van het meidenteam heeft toen de Nederlandse honorair consul aangeschreven met de vraag of zij misschien iemand kende waar Guus kon verblijven. En tot onze verassing bood zij aan dat Guus wel bij haar kon verblijven. Toen Koert Kamphuisen van de Kamphuisen Group uit Wageningen, één van de zakenrelaties van Ton, de vader van Mae dat hoorde vond hij dat zo leuk dat hij spontaan aanbood om het ticket van Guus te betalen. Op de eerste training van CatClub Zeeland hebben wij toen Guus zijn ticket aangeboden. Hij was totaal verrast.


Het zoeken naar sponsoren ging met succes verder. Uiteindelijk wisten we met elkaar, na vele mailtjes en telefoontjes naast Nova Yachting en kledingsponsor Magic Marine  ook Qua-Vac, de Rabobank, Damen, Carrier, Holland Yachting Group, SuperYacht Spares, de Zuidschor en WhisperPower te overtuigen.  Van een aantal kregen we wel een opdracht mee. Zo gaan we voor de Rabobank een open dag organiseren op de CatClub, moesten we voor SuperYacht Spares relatiegeschenken uitdelen op Bermuda aan een aantal groten jachten op Bermuda en moesten we voor WhisperPower een fietstenue overhandigen aan Carlo Huisman, de enige Nederlander in de professionele race aan boord van de Emirates Team New Zealand boot (op de boot van New Zealand gebruiken ze geen lieren maar fietsen om power op te wekken voor het hydraulische systeem). Daarnaast moesten we de sponsoren natuurlijk van beeldmateriaal voorzien zodat zij dat weer konden gebruiken in hun (social) media. Verder hebben we logostickers geplakt op de trainingscatamarans bij CatClub Zeeland.

Van onze kledingsponsor Magic Marine hebben we een hele outfit gekregen om mee te zeilen maar ook voor onderweg en tassen voor het reizen. We zijn een middag speciaal naar Katwijk gegaan om spullen te passen.